Европейският  комитет по стандартизация подготвя допълнителен европейски стандарт за здраве и

...
Европейският  комитет по стандартизация подготвя допълнителен европейски стандарт за здраве и
Коментари Харесай

Готвят лога за хотелите, които спазват антиковид стандарт

Европейският  комитет по стандартизация приготвя спомагателен европейски стандарт за здраве и сигурност. Той няма да е наложителен, ще се дава гратис на туристически обекти и услуги, а притежателите му ще бъдат обозначени образно с лого или различен знак, тъй че потребителите да са спокойни. Това оповестиха от Европейската асоциация на хотели, заведения за хранене, заведения и кафенета (ХОТРЕК), на която Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) е единствен пълновръстен член за България.

До 10 февруари членовете на БХРА могат да пратят свои оферти относно дали сходен спомагателен стандарт е необходим, като позициите им ще бъдат показани на европейско равнище от ХОТРЕК.

Припомняме, че през юни 2020 година ISO започва самодейност за създаване на нов стандарт – „ Насоки за предварителна защита от COVID-19 в туристическата промишленост “ (ISO PAS 5643). Въпреки че в началото беше планувана бърза процедура за изработването му, все още има закъснение от планувания работен график. Освен това ISO не се стреми да създаде цялостен интернационален стандарт (което нормално прави), а по-скоро да предложи насоки (или по този начин наречената публично налична спецификация).

Според ХОТРЕК новият здравен стандарт може да стъпи върху към този момент свършена работа по ISO PAS 5643. Европейската асоциация е безапелационна, че подкрепя всички интернационалните старания, които биха довели до възобновяване на доверието на потребителите в туризма и дава отговор на техните опасения по отношение на здравето и сигурността в туристическите заведения.

В същото време унищожаването на интернационалните начинания може да не се съобрази с нуждата на бранша на хотелиерството от изясненост и поредност във връзка с насоките, се споделя в позиция на ХОТРЕК. Освен това, създаването на обвързващи стандарти може да сътвори спомагателни разноски и тежест за бранш, който е бил мощно обиден през последната година, акцентират от Европейската асоциация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР